Szűrd ki cikkek

Megszabadult 47 kilótól, azt is elmondja, hogyan

Courtney Smith életmódot váltott és receptet is ad a diétához.

Courtney Smith-t két éve nagyon megijesztették az orvosok. A diagnózis szerint a túlsúlyos houstoni nőnek kezdődő cukorbetegsége volt és egyre gyatrább életkilátásai. A rendelőből már úgy jött ki, hogy nem adja fel, változtat az életén.

Úgy tűnik, sikerült, mert két év alatt 47 kilót fogyott.

Amikor megtudtam, hogy kezdődő cukorbetegségem van, hazamentem és a konyhámból kidobtam mindent, ami ártalmas volt” – mesélte Courtney a Good Morning Americának, hogy kezdődött a ”súlyvesztő utazása”. 

Courtney Smith a nagy fogyás után.

Courtney majdnem 50 kilót fogyott (Fotó: Courtney Smith FB) 

2018-ban épp a ketodiéta-láz tombolt, az elhízott nő a szénhidrát visszaszorításával próbálkozott, miközben emelte a fehérjebevitelt, hogy ezzel is ösztönözze a súlyvesztést.

Három-négy héten belül láthatóan elkezdtek olvadni rólam a kilók és ez motivált, hogy folytassam” – mondta a nő, aki úgy látta, végre egy hosszútávon működő megoldásra talált.

Azzal is tisztában volt, hogy korábbi életvitele okozta a jelentős súlyfeleslegét. A biztosítási szakmában dolgozott, rengeteget utazott, ilyen körülmények között pedig kevésszer jutott egészséges élelmiszerekhez. Sokkal egyszerűbb volt számára pizzával, hamburgerrel, sült krumplival vagy chipsszel csillapítania az éhségét.

Ilyen volt, ilyen lett:

Ennek az egészségtelen táplálkozásnak is véget vetett és a szénhidrátbevitel csökkentése mellett ráállt a könnyű húsokra és a zöldségekre, miközben folyamatosan figyelte a teste szükségleteit.

Reggelire egy fogyasztóhatásúnak gondolt kávét iszik csupán, ebédre általában csirkemellet, eszik brokkolival, némi sajttal és egy kaszinótojással, így vacsorára belefér neki akár egy rostélyos egy nagy adag salátával.  

Arra koncentrálok, mit ehetek, nem arra, hogy mit nem.

Még az Instagramot is segítségül hívta, hogy meglegyen a kellő motivációja a fogyáshoz, végül lett több mint háromezer követője, akiket ő inspirál és akiknek receptötleteket ad.

Arra gondoltam, a közösségi média nemcsak engem kényszerít a diéta folytatására, hanem másokat is ösztönöz majd az egészségesebb életre. Rengeteg kedves szót, üzenetet kaptam.

Mostanra Courtney úgy érzi, több energiája van, mint valaha, jobb az egészsége és a kezdődő cukorbetegség miatt sem kell aggódnia. Mindent, amit az elmúlt két évben megtanult a fogyásról, kilenc pontba szedett, hogy másoknak is esélyt adhasson az életük megváltoztatására.

Courtney 9 pontja:

  1. Mindenkinek saját útja van és mindenkinek csak egy.
  2. Fejben is készen kell állnod!
  3. Csak kezdd el egy nap! Aztán minden nap egy új nap lesz.
  4. Kutass és próbálkozz, hogy megtaláld, melyik a számodra megfelelő életmód és diéta.
  5. Legyél körültekintő a vásárlásnál, használj előre megírt listát és ne csábulj el.
  6. Tervezd meg és te készítsd el az ételeidet.
  7. Úgy idd a vizet, mintha ez lenne a munkád.
  8. Ne éheztesd magad. Ha éhes vagy, egyél! Amikor elkezdtem diétázni, alig ettem. De aztán rájöttem, hogy nem ezt kell tennem. Onnantól újra elkezdtem élvezni az ételeket. 
  9. Ne hibáztasd magad, ha néha kirúgsz a hámból. Minden nap egy új nap, legyél elnéző magaddal!

Még több nagy fogyás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top