nlc.hu
Trend

Maszkokat csempészett a röszkei határon

Maszkokat csempésztek a röszkei határon, de végül jó helyre került a lefoglalt szállítmány

A lefoglalt szövetmaszkokat karitatív célokra ajánlotta fel a NAV.

Mintegy 3500 szövetmaszkot találtak a pénzügyőrök egy észak-macedón kamionban elrejtve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A szállítmányt az eljárás lezárást követően karitatív célra ajánlotta föl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A pénzügyőrök egy észak-macedón teherautó ellenőrzésekor a motortérben és a csomagok között megközelítőleg 3500 szövetmaszkot találtak. A vámvizsgálat előtt a sofőr nem kérte azok vámkezelését. A pénzügyőrök az elrejtett maszkokat lefoglalták.

A hivatalos eljárás után a NAV karitatív célra ajánlotta fel a szállítmányt, azt hétfőn átadta a Katolikus Karitász munkatársainak.

Maszkokat csempészett a röszkei határon

Ancsa-Molnár Hajnalka (b) és Kárpáti Zoltán, a Katolikus Karitász munkatársai lefoglalt maszkokat pakolnak autóba a röszkei határállomáson 2020. december 7-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A szervezet a maszkokat az általuk támogatott szociális intézményekben élőknek, hajléktalanoknak és más rászorulónak osztja ki.

(MTI)

Még több cikk a maszkokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top