nlc.hu
Trend

Színészek meztelensége a filmekben

Férfi színészek, akik bevállalták a teljes meztelenséget a filmekben

A filmvásznon nem ritka a teljes meztelenség, de inkább a színésznőket látjuk ruha nélkül. Mi a helyzet a férfi színészekkel?

Ewan McGregor mondta egyszer: „A nőktől mindig elvárják, hogy meztelenkedjenek a filmekben, de én szeretném átvenni tőlük a meztelenséget, hogy nekik ne kelljen levetkőzni. Ez egy feminista gesztus részemről.” A színész be is tartotta ígéretét és több filmben is meztelenre vetkőzött, például a Trainspotting, a The Pillow Book (Párnakönyv), vagy épp a Velvet Goldmine (Bálványrock) című filmekben is láthattuk természetes valójában. Szerencsére nincs egyedül ezzel a feminista cselekedettel, több férfi színész is megmutatta teljes meztelen pompájában már magát a filmvásznon.

Bradley Cooper

Bradley Cooper Rooney Mara

Bradley Cooper és Rooney Mara a Nightmare Alley című filmben (Kép: IMDb)

Bradley Cooper a most mozikba került új, Nightmare Alley (Rémálmok sikátora) című filmjében egy jelenetben levetkőzött meztelenre. „Tisztán emlékszem arra a napra – mondta el a színész egy interjúban –, amikor az egész stáb előtt hat órán keresztül meztelennek kellett lennem. Ráadásul ez volt Toni Collette első napja a forgatáson. Elég nehéz nap volt.” Cooper arról is beszélt, hogyan vélekedett a meztelenségéről ebben a filmben: „A film tartalma, annak a jelenetnek a mondanivalója, valósághűsége megkívánta, hogy meztelen legyen nemcsak testben, de lélekben is.”

Oscar Isaac

Oscar Isaac

Oscar Isaac a Scenes From A Marriage című filmben (Kép: IMDb)

Oscar Isaac a Scenes From A Marriage (Jelenetek egy házasságból) című filmben dobja le magáról a textilt, amiről 2021-ben beszélt egy interjúban: „Meglepődtem a forgatás napján, hogy le kell vetkőznöm, mert nem tudtam róla előre.” A színész persze tisztában volt azzal, hogy lesz meztelen jelenete, de az meglepetésként érte, hogy mutatni fogják elölről is teljesen a fedetlen nemi szervét.

Matt Damon

Matt Damon Michael Douglas

Matt Damon és Michael Douglas a Behind the Candelabra című filmben (Kép: IMDb)

Matt Damon sokszor beszélt már arról, hogy elutasítja a filmes meztelenkedést, mégis egy film kedvéért kivételt tett és megmutatta csupasz testét a világnak. A Behind the Candelabra (Túl a csillogáson) című filmben úgy érezte, hogy helyénvaló a szeretőjével közös egyik jelenetben, hogy meztelen legyen, mert ez szolgálja a film mondanivalóját. „Általában nemet mondok a meztelenkedésre – mondta el a színész –, de ebben a filmben ott volt a helye és nagyon ízlésesen is lett bemutatva.”

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio és Margot Robbie

Leonardo DiCaprio és Margot Robbie a Wolf of Wall Street című filmben (Kép: IMDb)

Leonardo DiCaprio a Wolf of Wall Street (A Wall Street farkasa) című filmben nemcsak drogozik és iszik, hanem bizony elölről láthatjuk teljesen meztelenül is. A filmsztár nem szégyenlős, elárulta egy interjú során, hogy esze ágában sem volt dublőrt kérni a meztelenkedéshez: „Az ott mind én voltam, haver. Az egész csomag az enyém. Amikor egy ilyen karaktert alakítasz, akkor mindent bele kell adnod. Nem lehetsz finnyás. Nem gondolhatsz magadra közben, mert nem te vagy az a szereplő, az egy másik ember személyisége.”

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg a Broken City című filmben (Kép: IMDb)

Mark Wahlberg leghíresebb meztelenkedése a Boogie Nights című filmben szinte adta magát, hiszen egy felnőtt filmes karakterébe kellett bújnia. Később pedig, a 2013-as Broken City (Megtört város) című filmben inkább vállalta a teljes, mindent megmutató meztelenséget azért cserébe, hogy kivágják a szexjelenetét a filmből, ugyanis a feleségének nem tetszett az ötlet, hogy szexeljen a mozivásznon: „Még mindig hat órán át kellett pucéran lennem, de nem mással!”

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top