nlc.hu
Trend

Új dallal rukkolt elő Kulka János

Új dallal rukkolt elő Kulka János

Megérkezett Kulka János hamisítatlan őszi sanzonja.

Falusi Mariann és Lang Györgyi közreműködésével megjelent Kulka János dala, egyben a hamarosan debütáló Pálmaszív kiadványának második előfutára. A 20 éves tea egy meghitt videó etűd kíséretében érkezik. 

Tariska Szabolcs szövegíró múltba merengő-révedező, hangulatos éjszakai szövegéhez Tövisházi Ambrus az ötvenes-hatvanas éveket és a doowop zenei stílust megidéző zenéje társul. A színész egy éjjeli látogatásról énekel, miközben egy füstös cumbiát hallgat – utóbbi egy kolumbiai tánczene megnevezése. A téma és a zeneszám érdekessége, hogy a címben szereplő, forró nedű valóban létezik, és a szerzők is nagy rajongói a földes aromájú, kínai öreg teáknak, melyeket a fogyasztás előtt lepréselve évekre földbe ásnak – innen származik a szövegben szereplő húsz év.

Kulka János

Fotó: Kulka János

A steel gitár által hawaii hangulatot idéző sanzonban pár sor erejéig János személyes jó barátai, Lang Györgyi és Falusi Mariann is beszálltak, a hármast márciusban egy Kongresszusi Központban megtartott megindító koncerten láthattuk legutoljára élőben.

A színész korábban így nyilatkozott az új dalokról a Nők Lapjának. „Tövisházi Ambrus a fő zenész, Tariska Szabolcs a szövegíró. Hat éve kezdtük, Ambrus fölhívott, próbáltunk. Jó volt, kis stúdióban dolgoztunk, Ambrus zongorázott, én énekeltem, néhány dalt. Aztán sztrókot kaptam. Kész. Befejeztük. Aztán évekkel később újra hívott. Próbáljuk meg. Nem ment. Most fél éve megint keresett. Nem adta föl. És sikerült, nemsokára megjelenik.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top