nlc.hu
Trend

Újra divat a kilógó melltartópánt

Újra divat a kilógó melltartópánt, így viseld!

A megosztó trend visszatért, és nem lehetetlen ízlésesen viselni.

A Y2K trendek reneszánszával egyre-másra térnek vissza az ezredforduló környékének igencsak megosztó irányzatai, így várható volt, hogy előbb-utóbb a kilógó melltartópánt is sorra kerül majd. És ez, úgy tűnik, immár be is következett.

„A Z-generáció, amelynek legidősebb tagjai idén töltik be a 26. életévüket, imádja. Ők az a generáció, akik valóban kényelmesen érzik magukat a testükben és többet mutatnak meg belőle, beleértve a csupasz bőrt és a melltartópántokat” – fejtegette Ann Marshik stylist a Huffpost magazinban.

„Egy rejtettnek szánt valamit felfedni erőt ad, különösen a nők esetében. A melltartó bizonyos szempontból szexuális utalás, így szándékosan felfedni erőteljes és merész érzés” – tette hozzá Kat Typaldos öltözködési tanácsadó.

Gwen Stefani és Avril Lavigne

Gwen Stefani és Avril Lavigne így viselte két évtizeddel ezelőtt (Fotók: Getty Images)

A kilencvenes évek második fele, kétezres évek eleje számos ikonjának egyik védjegye volt a kilógó melltartópánt Gwen Stefanitól Avril Lavigne-ig, de az irányzat népszerűségéhez a Szex és New York is hozzájárult, ahol elsősorban Carrie Bradsaw karakterén láthattuk. Akkoriban elsősorban a fehér trikó alatt viselt fekete melltartó volt divatban, melynek nem csak a pántja lógott ki, de sötét színével át is ütött a felsőrész világos anyagán.

A trend aztán fokozatosan alábbhagyott, majd a ciki kategóriába került. Az elmúlt hónapokban azonban olyan hírességeken láthattunk újra kilógó melltartópántos öltözékeket, mint Scarlett Johansson, Sydney Sweeney vagy épp Lily James. Mostanra pedig már az utcai divatban is egyre inkább elterjedőben van.

Scarlett Johansson és Sydney Sweeney

Scarlett Johansson és Sydney Sweeney 2023-ban így hordja (Fotók: Getty Images)

Így viseld

És hogy hogyan viselhetjük ízlésesen, ha épp kedvet kapnánk hozzá? A szakemberek ehhez is adtak néhány tanácsot.

„Egy csipke melltartó egy egyszerű slip dress alatt nagyszerű módja annak, hogy megmutasd mind a pántokat, mind a melltartó elejét. Ez egy rétegezett öltözék, amely szexi, anélkül, hogy erőltetettnek hatna – magyarázta Ariel Tunnell, stylist. – Egy szexi bralette egy blézer alatt mindig mutatós viselet egy bulira. Egy egyszerű fekete melltartópánt fehér trikó alatt pedig tökéletes nyári szett, amelyet könnyű összedobni.”

Egy másik stylist, Nikki Steele szerint a melltartók a trendi, áttetsző ruhadarabok alól is kivillanhatnak. „Az áttetsző anyagok jelenleg nagyon felkapottak, és ha például egy áttetsző blúzt vennél fel, mondjuk feketét, akkor egy csinos, fekete csipke melltartóval párosíthatod.”

A szakértők ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a kilógó melltartópánt továbbra sem fogadható el formális, szofisztikált outfitek részeként. Alkalmi ruhák esetében pedig csak és kizárólag akkor, ha eleve a dizájn része.

Hangsúlyozták továbbá: ha melltartót villantanánk, a fehérnemű legyen esztétikus és kifogástalan állapotú!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top