nlc.hu
Trend
Így árulja el a zoknid a korodat

Így árulja el a zoknid a korodat

Te milyen szárhosszúságú zoknit hordasz? Egy tiktokker szerint ez alapján teljesne egyértelműen megállapítható, hogy a Y- vagy a Z-generációhoz tartozol-e.
Zoknik

Egy amerikai tiktokker, Phoebe Parsons azt állatja: egyetlen pillantással képes megállapítani valakiről, hogy az 1981 és 1996 között született Y-generáció (milleniumi) vagy az 1997 és 2012 között született Z-generáció tagja-e valaki, legalábbis, ha az illető zoknit visel. 

„A Z-generáció kizárólag felhúzott zoknit hord, a millenniumiak pedig még mindig bokazoknit hordanak” – magyarázta a pilatesoktatóként dolgozó nő a TikTokon közzétett videójában.

@phoebeacp This is exactly how to tell the difference between a millennial and gen z just by looking at their feet #millennial #genz ♬ original sound - Phoebe Parsons

Bár néhány éve még a titokzoknik, illetve sneakerzoknik voltak a legnépszerűbbek mindkét szóban forgó generáció körében, azonban 2020-tól, a világjárvány alatt felfutott „maradj otthon” stílus jegyében elkezdtek visszatérni a divatba a hosszabb szárú zoknik, a trend pedig a pandémia után is velünk maradt. 

Az irányzatot elsősorban a Z-generáció tette magáévá: a lábszárközépig, vagy akár térdig, esetleg a nadrágszárra húzott zoknit az outfitjeik egyik alapelemeként alkalmazzák. Az Y-generáció viszont jellemzően kevésbé lelkesedik ezért a divatért és továbbra is igyekszik inkább rejtegetni vagy maximum bokáig húzni a zokni szárát. 

A szóban forgó TikTok-videóhoz érkezett kommentek alapján sokan azért ódzkodnak a hosszú szárú zokniktól, mert gyerekként kellett ilyet viselniük és úgy érzik, komolytalanná, infantilissá teszi a megjelenésüket. Mások megjegyezték, hogy azért részesítik előnyben a rövid zokniszárat, mivel az optikailag hosszabbnak mutatja a lábakat. 

Akárhogy is azonban, tény, hogy a zokni öltöztet, hozzáad, vagy akár egészen meg is változathatja egy-egy összeállítás karakterét. Az alábbi galériában erre láthatsz néhány stílusos példát.

Zokni divat
Megnézem
Összes kép (10)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top