nlc.hu
TV-sztárok

Nagy Ervin az apaságról

Nagy Ervin: „Két újszülötthöz két szülő kell”

A színész kimondja, számára most az apaság a természetes az életében.

Nagy Ervin majdnem lekéste ikrei születését, egészen Prágából sietett Budapestre, hogy ő tarthassa kézben először kislányait. Az első pillanattól kiveszi a részét a babák gondozásából, és azt vallja, hogy ez egy apától nem segítség, hanem elvárható tevékenység.

Bennem nemcsak akkor támad fel az igény, hogy részt vegyek a kislányaim gondozásában, amikor meg kell őket védeni, hanem akkor is, ha meg kell őket hőmérőzni, vagy ha hajnalig kell őket ringatni, mert lázasak és jön a foguk, vagy amikor pelenkázni kell őket. Apám sem félt ettől, nekem mindig imponált, amikor büszkén sztorizott arról, hogyan tett zuhanyrózsával tisztába. Fiatal koromtól azt gondoltam, ezt én is olyan vagányul fogom csinálni, mint ő, és hogy az az igazán tökös férfi, aki ebből részt vállal” – mondta el Ervin a Nők Lapjának. A láthatatlan munkára összpontosító kampány azokra a fizetéssel nem járó feladatokra hívja fel a figyelmet, amelyeket egy kutatás alapján, 75 százalékban a nők végeznek.

Nagy Ervin és ikrei - címlap

Nagy Ervin és ikrei – címlap

Amikor az ikreik inkubátorban voltak, azt mondták a csecsemőgondozók, teljesen mindegy, mikor jön be az apuka, akár az éjszaka közepén is, csak hadd rakják rá minél többet a gyerekeket, mert az érintések, a szagok a legfontosabb első benyomások a kicsik életében.

Ezek alapozzák meg a későbbi kémiai és érzelmi kötődést, a szövetséget, összefonódást. Szóval nagyon jó, ha az apa is ott van a nulladik perctől. Az ikrek császármetszéssel születtek, így tulajdonképpen én voltam az első, aki hozzájuk ért, pedig majdnem lekéstem a szülést, Prágából rohantam haza. Az ikreknél egyébként nem is opció, hogy egyedül maradjon az anya, két újszülötthöz két szülő kell

 – hangsúlyozta, és arra is rávilágított, szerinte azért is megy szét nagyon sok pár szülés után, mert nem vállal sorsközösséget a férfi.

De ahhoz képest, hogy apáink generációja a babakocsit sem volt hajlandó tologatni, mi teljesen máshol tartunk. A férfiak kezdték felfogni, hogy hatalmas felelősségük van abban, hogy a gyerekük később hogyan boldogul a világban, és ez mostanra nemcsak az úri flaszterértelmiség hóbortja. A lassú példamutatás a társadalom minden rétegében hat. És ez jó!” – teszi hozzá Ervin, aki mellett Bagossy Norbert zenész, Csányi Vilmos etológus, Grecsó Krisztián író, Kiss Gergő vízilabdázó és Rákóczi Feri műsorvezető is megszólal a 75 éves Nők Lapja kampányában, amely a láthatatlan munkáról és a férfiak szerepvállalásáról szól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top