Utazás

Időjárás: Viharral robban be a hétvégi kánikula

Csodás hétvége vár ránk, de pénteken még kiadós záporral búcsúzik a hidegfront. Vasárnap rekkenő hőség lesz, amit szintén megzavarhat egy-két zápor, zivatar.

Pénteken eleinte kevés felhőre, napos időre számíthatunk, majd a déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, és több helyen fordul elő zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is lehet.

Napközben megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 34 fok között alakul, de északkeleten kissé hűvösebb, délnyugaton melegebb is lehet.

Forrás: kiderul.hu
Pénteki maximumok – Forrás: kiderul.hu

Szombaton napos időre számíthatunk többnyire kevés, északon több gomolyfelhővel. Inkább csak északon lehet helyenként záporeső. Az északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között várható.

Vasárnap a szombatihoz hasonló, napos idő várható gomolyfelhőkkel. Nyugaton és északon lehet több felhő, és főleg ott alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A délkeletire forduló szél nagy területen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top