Utazás

Lóval ügetett be Rigába – új imázsfilmek a lett fővárosról

A lovon kívül van itt taxi, pikírt kölyök és teniszlabdák is.

Az idő még nem fordult át őszre, de szeptember van, lassan hullanak a levelek, a tengerparti utazásokat és a fesztiválturizmust lecseréljük túrákra, raftingra, európai városlátogatásokra. Lettországról és fővárosáról tavaly már írtunk: egyszer egy általános turisztikai ajánlót, majd egy riportot Riga éjszakai életéről, melyben kiderült, hogy számtalan lett vélekedett úgy Putyinról, hogy elmehet a p.csába, és számtalan orosz nézi le magasról a letteket – egy sornyi állampolgárt persze egyáltalán nem köt le, hogy kinek mi az anyanyelve, és inkább él békében a másikkal ahelyett, hogy viaskodna. 

Riga a látszó viták ellenére veszettül jó hely, a skandináv államokhoz képest olcsó (ugyanaz a minőség jár kevesebb pénzért), Berlinhez képest pedig lezser, szellős. Turisztikai osztályuk (a Live Riga) leforgatott négy imázsfilmet a városról, a szerkesztőségi kedvenc a teniszlabdás. Az ez: 

Van még a kémkölykös: 

Meg a taxisofőrös:

És hát, aki lóval ügetett be: 

A város turizmusa évről évre nő, a magyarok közt kevés a beutazó turista, pedig mióta Lengyelországot autópályák szelik át, autóval is elérhető, noha repülővel sokkal gyorsabb. Az AirBaltic repül, heti többször is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top