Utazás

Meghalt egy nő, miután egy Michelin-csillagos étteremben evett

Férje és fia is rosszul lett, méghozzá ételmérgezés-gyanús tünetekkel.

Rosszul lett, és meghalt egy 46 éves nő Valenciában, miután a RiFF nevű Michelin-csillagos étteremben evett. Rajta kívül további 18 vendég lett itt rosszul az elmúlt időszakban, köztük az elhunyt nő férje és 12 éves kisfia is. A hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben, de egyelőre nem találtak bizonyítékot az ételmérgezésre – írja az El Pais.

A nő és családja február 16-án lettek rosszul. A beszámolók szerint klasszikus ételmérgezéses tüneteket produkáltak, hasmenésük volt, és hánytak is. Ám míg az édesapa és a kisfiú állapota hamar javulni kezdett, addig az édesanyáé rosszabbra fordult. A nő február 17-én vasárnap reggel végül életét vesztette.

A helyi közegészségügyi hatóság másnap megvizsgálta az éttermet, de nem találtak semmi olyan problémát, ami ételmérgezéshez vezethetett volna. Jelenleg további minták elemzése folyik, ezen felül pedig a boncolás eredményeit is várják. Egyelőre tehát azt sem tudni, mi okozta közvetlenül a nő halálát.

Az étterem a vizsgálat ideje alatt zárva tart. A tulajdonos közleményben biztosított róla mindenkit, hogy teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal, egyúttal részvétét fejezte ki az elhunyt családjának.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top