Utazás

A nagy testvér már a vonaton figyel: bekamerázzák a hazai IC-ket

A MÁV a kamerarendszer telepítésével az utasok biztonságát szeretné szolgálni.

Új generációs IC-vagonok készülnek a MÁV-Start saját gyártásában – tudta meg a Magyar Nemzet. Többek között a most aktuális, 70 darabos sorozathoz rendelt a vasúttársaság járműfedélzeti kamerás megfigyelő- és rögzítőrendszert.

Miután elkészült a nyáron a MÁV-Start első húsz, saját forrásból gyártott, nemzetközi forgalomra alkalmas, új generációs intercitykocsija a szolnoki járműjavítóban, augusztusban elkezdődött további hetven, belföldi forgalomra tervezett IC+ összeszerelése.

Az új kocsik egy része családbarát és akadálymentesített lesz. Továbbá minden kocsi légkondicionált, zárt toalettel, wifivel és konnektorokkal, továbbá USB-csatlakozókkal ellátott, korszerű utastájékoztatóval lesz felszerelve.

Az új IC+ kocsikkal a Keszthelyre közlekedő Balaton expresszvonatokon, a Záhonyból és Miskolcról a Balatonra, Budapestről Miskolcra, Békéscsabára, Nyíregyházára tartó IC-szerelvényeken találkozhatnak az utasok. A MÁV-Start hosszú távon folytatná a sorozatgyártást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top