nlc.hu
Utazás

Vendégek nyilvántartása a szálláshelyeken

Háborognak a szállásadók a vendégek nyilvántartása miatt

A szállásadók felháborítónak tartják, hogy szeptembertől szinte igazoltatniuk kell a vendéget, és lemásolniuk az irataikat.
Hotelszoba

Egy új jogszabály szerint szeptember elsejétől mindenkinek fényképes igazolvánnyal kell igazolnia magát a szálláshelyeken, így az állam látni fogja, melyik vendég hol, mennyi időt tölt. A szállásadók viszont aggályosnak tartják a szabályozást – számolt be az ATV Híradója.

Eddig a vendég töltötte ki a szálláshelyeken a bejelentkezési lapot, ez annyiban változik, hogy egy leolvasó eszközt kell telepíteniük a szállásadóknak, és bejelentkezéskor azzal olvassák be az okmányokat, majd az adatokat továbbítják az állami rendszerbe. A gyakorlatban ez egy mobiltelefonos alkalmazást jelent majd.

A szállásadók felháborítónak tartják, hogy szinte igazoltatniuk kell a vendéget, és lemásolniuk az irataikat, amihez szerintük semmi joguk.

Ráadásul az is kérdés, mi a teendő, ha nincs okmány: ha egy csoportból vagy családból valaki elfelejti magával vinni az igazolványát, akkor azt nem engedik be a szálláshelyre? – tette fel a kérdést egy vendéglátó.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/ming dai)

Nyaralás 2021:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top