nlc.hu
Utazás

Előkerült Müller Cecília

Egészen Moszkváig utazott Müller Cecília, kiderült, mit csinál az orosz fővárosban

Müller Cecília Szijjártó Péterrel utazott egészen az orosz fővárosig.

Rangos elismerés kézbesítése miatt utazott Oroszországba Szijjártó Péter és Müller Cecília. A külügyminiszter és országos tiszti főorvos Moszkvában adták át a Magyar Érdemrend középkeresztjét az orosz egészségügyi tárca vezetőjének, Mihail Muraskónak.

Müller cecília Moszkvába utazottMüller Cecília beszédében megköszönte Muraskónak, hogy „olyan időszakban segített Magyarországnak a Szputyik V beszerzésében, amikor vakcinából még hiány volt”, illetve azt is megjegyezte, „visszataszító, hogy politikai kérdést csinálnak a vakcinából”.

Szijjártó Péter azt is bejelentette, folytatódik a magyar–orosz vakcina-együttműködés, de azt is elmondta, hogy dolgoznak azon, hogy a jövő év végétől a Nemzeti Oltóanyaggyárban licenc alapján gyárthassák a Szputyik V-t. Szóba került az is, hogy a jövő héten megkezdődik a gyerekek számára készített Szputynik Light magyarországi engedélyezési eljárása – írja a 444.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top