nlc.hu
Utazás

500 biciklit foglalt le a rendőrség egy férfi udvarából

Annyi bicikli volt a férfi udvarában, hogy már a Google Earth műholdképén is látni lehetett

Márciusban letartóztattak egy 54 éves brit férfit, akinek az udvarában több mint 500 lopottnak vélt biciklit találtak.

Gyakorlatilag egy lopottnak vélt biciklikből álló temető volt egy oxfordshire-i brit férfi udvarában, akit márciusban tartóztattak le az angol rendőrök. A férfit a szomszédjai jelentették fel, miután elszaporodtak a környéken a patkányok, ugyanis a biciklitemető ideális lakhelyül szolgált számukra. Amikor a rendőrök bementek az ingatlanra, arra számítottak, hogy találnak majd néhány biciklit, de az őket is meglepetésként érte, hogy ez a néhány valójában több mint 500 darab volt – írja az odditycentral.com.

Biciklihegy Oxfordshireban

Biciklik egymás hegyén-hátán az oxfordshire-i udvarban (Fotó: Facebook)

A hatóságok tippje szerint ez a mennyiség legalább öt év alatt jött össze, és folyamatosan nőtt. Mára már akkora, hogy a Google Earth műholdképén is ki lehet szúrni. A rendőrségnek jelenleg rengeteg munkát ad, hogy megpróbálják beazonosítani a lopott biciklik tulajdonosait. Az interneten sokan csodálkoztak, hogy miért nem tűnt fel az embereknek már jóval korábban ez a rengeteg lopott bicikli, hiszen ez a mennyiség több száz gyereknek lenne elegendő.

Műholdképen a biciklihegy

A Google Earth képe a biciklihegyről

A szomszédok nem gondolták ezt gyanúsnak? Úgy tűnik, hogy igen, ugyanis az egyik szomszéd a sajtónak elmondta, hogy már évek óta teszi a panaszokat, de a hatóságok az ujjuk hegyét sem mozdították az ügyben: mostanáig. A bicikliket állítólag egy furgonnal hozták az udvarra, éjjel és nappal is. Amikor rákérdeztek, hogy miért van szüksége ennyi biciklire, a férfi azt mondta, hogy adománynak szánja őket afrikai gyerekeknek. Egyelőre nem világos, hogy a férfi lopta a bicikliket, vagy csak kényszeres gyűjtögetőként kidobott darabokat szedett össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top