nlc.hu
Utazás

A levegőben lazultak meg a repülő csavarja

Horror a repülőn: a levegőben lazultak meg a csavarok a szárnyon

Több ezer méter magasan vette észre egy utas, hogy kiesett egy csavar a repülő szárnyából, több pedig meglazult.
Repülő szárnya az ablakból nézve a levegőben

Sok ember számára egy átlagos, váratlan eseményektől mentes repülőút is kész rettegés tud lenni, de az még a rutinos utasokat is megviseli, ha több ezer méter magasan, a levegőben kezd szétesni a gép.

Valami ilyesmi történt az Air China Pekingből Hengyangba tartó járatán július 7-én. Az egyik utas gyanútlanul bámult ki az ablakon, amikor észrevette, hogy a repülő szárnyán lévő burkolat egyik csavarja eltűnt, mellette pedig több másik csavar meglazult.

A repülőgép végül gond nélkül földet ért, ám az ijesztő felvétel természetesen bejárta az internetet. A légitársaság közleményben kért bocsánatot az eset miatt, és azt írták, azonnal kijavították a hibákat, és az egész flottát ellenőrizték. Arra mondjuk nem adtak magyarázatot, hogy miért lazultak meg a csavarok.

Egyesek szerint azért eshetett ki a csavar, mert eltörhetett a burkolat rögzítéséhez szükséges alkatrész, de az is elképzelhető, hogy a hosszú távú vibráció miatt lazultak meg a kötőelemek.

Egy pilóta szerint az eset egyáltalán nem volt olyan veszélyes, mint ahogy a laikusoknak tűnhet; nincs hatással a biztonságra, ha egy-két csavar meglazul a burkolaton, sőt, az sem jelent veszélyt, ha nincs is burkolat.

Nemrégiben az Emirates légitársaság egyik repülőgépe sérült meg a levegőben: az utasok csak egy nagy csattanást hallottak, aztán a repülő oldalán egy lyukkal utaztak 14 órát, mert a sérülésre csak leszállás után derült fény. 

(LadBible)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top