nlc.hu
Utazás

Francia légi közlekedés

3 évre betiltják a franciák a belföldi repülőjáratokat

A döntést az Európai Bizottság is jóváhagyta, így búcsút lehet inteni a 2,5 órásnál rövidebb, belföldi repülőjáratoknak Franciaországban.
Törölt repülőjáratok

Olyan városok között szűnik meg a légi közlekedés a Telex.hu információi szerint, amelyek vasúton is könnyen megközelíthetők. A tilalom egyelőre 3 útvonalat érint, melyek Párizs, Nantes, Lyon és Bordeaux között közlekednek. 

A vasúti összeköttetés javulása további járattörléseket vonhat maga után, a 2021-es éghajlatvédelmi törvények részeként. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor lépnek érvénybe a korlátozások, annyi azonban biztos, hogy magángépekkel sem lehet majd rövidebb utakra felszállni. Ezt Nagy-Britanniában is felismerték, legutóbb Vilmos herceg és Katalin hercegné sem magánrepülővel utazott Amerikába.

Clément Beaune közlekedési miniszter úgy véli, hogy Franciaország nem tűrheti tovább, hogy a tehetősebbek magánrepülőgépeket használjanak, miközben a lakosság jelentősebb hányada megszorításokat kénytelen bevezetni az éghajlatváltozás kezelése érdekében.

A rövid távú járatokra vonatkozó tilalom három évig lesz érvényben, ezt követően a Bizottság felülvizsgálja. „Ez jelentős előrelépés az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló politikában” – mondta Beaune közlekedési miniszter egy sajtóközleményben. „Büszke vagyok arra, hogy Franciaország úttörő szerepet játszik ezen a területen” – tette hozzá.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top