nlc.hu
Utazás

Véletlenül rossz repülőre szállt, Jamaikába került

Véletlenül rossz repülőre szállt, útlevél nélkül egy másik országban kötött ki

Az amerikai nő csak az út felénél tudta meg, hogy nem Floridába tart a repülőgép.
Nő kinéz a repülőgép ablakán

A repülőtéri beszállókapunál történt kavarodás miatt egy nő Florida helyett véletlenül Jamaikára repült.

Beverly Ellis-Hebard tavaly november 6-án Philadelphiából szeretett volna Floridába utazni a Frontier Airlines járatával. A reptéren elment a mosdóba, aztán mire visszaért, igyekeznie kellett, mert már szinte mindenki felszállt a gépre.

A nő szerint a beszállókapunál lévő dolgozó azt mondta neki: „Gyerünk, gyerünk, kérem a beszállókártyáját”, és megkérdezte tőle, hogy Beverly Ellis-Hebardnak hívják-e. Beverly azt mondta: „Magánál van a beszállókártyám, épp most csekkolt be engem. Igen!” Erre a reptéri munkatárs azt válaszolta, hogy „Rendben, menjen!”. Így aztán felszállt a gépre. 

A nő gyakran repül Philadelphia és Jacksonville között, mivel a második otthona Floridában van. Egy ideig nem is tűnt fel neki a tévedés, csak repülőút felénél közölték vele, hogy Florida helyett Jamaika felé tartanak. Először azt hitte, viccelnek, de utána a légiutas-kísérő arckifejezéséből rájött, ez nem tréfa.

Mivel útlevél nem volt nála, a személyzet vele maradt, amikor a gép leszállt, ő pedig nem tudta elhagyni a gépet. A Frontier Airlines szóvivője közölte, hogy a légitársaság bocsánatot kért Beverlytől, hogy rossz járatra szállt fel, és visszatérítette a pénzét.

Ebben a történetben a sietség is közrejátszott, két brit fiatal viszont nemrégiben totál benézett egy repülőutat: Budapestre akartak utazni, de nagyon máshová jutottak. 

(Mirror)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top