nlc.hu
Utazás

A Gerenda New Yorkban

Ha nyugton ülsz, túlélheted New York legikonikusabb fotózását

Átadták a „Gerendát”, amellyel megismételheted az egyik legismertebb New York-i fotót.

Új látványosság várja a New Yorki-i Rockefeller Center látogatóit. A Gerenda névre hallgató fotópont lehetővé teszi a látogatók számára, hogy újra elkészítsék az ikonikus fotót, a magasban ebédelő építőmunkásokról. Ezt:

munkások a magasban

Ebéd a magasban (Fotó: Wikipédia)

Az 1932-es fekete-fehér képen 11 vasmunkás férfi acélgerendán ülve látható ebédszünetben 69 emelet magasan, a háttérben pedig a Central Park látványos kilátásával.

Most január 31-ig lehet jegyet váltani a Rockefeller Center tetejéből kiemelkedő kilátóra, amely további 12 méter magasra emelkedik. 34 dollár (12 ezer forint) a jegy, de kapaszkodni kell.

Új módon szeretnénk elmesélni a Rockefeller Center történetét, amely visszavezeti az embereket ahhoz, hogy felfedezzék, mit szimbolizál a Rockefeller Center” – mondta Tishman Speyer ügyvezető igazgató.

Szerinte a Rockefeller Center egy jelzőfény a városban, egy hely hihetetlen történelemmel, egy hely, amely a városé, és amely ezt a gyönyörű és egyedülálló perspektívát nyújtja ennek a városnak.

Bár a kommentelők szerint a Gerenda veszélyes, az üzemeltetők már árulják a jegyeket. A különleges fotóélményre vágyó emberek reggel 9  és este negyed 12 között fényképezkedhetnek a Gerendán. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top