nlc.hu
Utazás

Havazás Marokkóban

Hóvihar tombolt Marokkóban, alig hittek a szemüknek a helyiek

Nagy pelyhekben esett a hó Észak-Afrikában.

Hóvihar tombolt Marokkóban, az Atlasz-hegységben és a környező településeken is havazott – számolt be a Tények. A legtöbb hó Ifrane-ben esett.

A településen február végén általában 15 fok van, a helyiek ezért alig hittek a szemüknek, amikor meglátták a havas tájat. A hóval betemetett autókra pedig egyáltalán nem voltak felkészülve.

Legutóbb tavaly januárban havazott Afrikában, még a Szahara is kifehéredett. Akkor a Földközi-tenger fölött örvénylő ciklon hátoldalán az észak felől érkező hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek egészen Afrikáig jutottak el, ahol a csapadékkal párosulva havazni kezdett, még a sivatagos területeken is. A nem mindennapi jelenségről akkor is látványos felvételek születtek.

Előtte pedig 2021-ben sétálgattak hóban az oroszlánok, mivel fagyos levegő érkezett az Antarktisz felől. A Dél-afrikai Köztársaságban és Botswanában is mínusz 10 fokra hűlt le akkor a levegő és havazott, amire évtizedek óta nem volt példa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top