nlc.hu
Utazás

A gyöngyöstarjáni fasor

Lerohanták az emberek a virágzó, gyöngyöstarjáni fasort – mindenki fotózni akarja a lélegzetelállító látványt

Egy kilométeren keresztül szemet gyönyörködtető fák szegélyezik az utat.
Gyöngyöstarján

Milliónyi rózsaszín virág borítja most a vérszilvafákat a Gyöngyöstarján felé vezető út mentén. Mint a Tények tudósításából kiderül, a lélegzetelállító látvány rengeteg turistát vonz a településre, százával látogatnak ide, hogy megcsodálják a vérszilvafák virágzását. Fényképezik a virágba borult fasort, szelfiznek, vagy csak sétálnak és gyönyörködnek a látványban.

Egymás mögött parkoltak az autók az út mellett, annyian mentek oda a március 15-i hosszú hétvégén. Vannak, akik már évek óta visszajárnak ilyenkor, hogy megcsodálják a virágba borult fákat, amelyek magassága a 10 métert is elérheti, mások csupán az interneten látták a különleges fasort, és emiatt keresték fel. Sokan órákat utaznak, csak hogy láthassák.

A díszfákat – amiket folyamatosan gondoznak – amúgy a 90-es évek elején ültették egy kilométer hosszan. A különleges fasorról – amely időközben Gyöngyöstarján nevezetességévé vált – csak kevesen tudtak, néhány éve robbant csak be a köztudatba.

A gyöngyöstarjániak is örülnek annak, hogy így nemcsak a fasort, hanem a falut is megismerik az odaérkező látogatók.

Kiemelt fotó: MTI/Komka Péter 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top