Horoszkóp

Ez az 5 csillagjegy mindent megenged a párjának

Ezek a csillagjegyek bizony igencsak hajlamosan a befolyásolásra, s a konfliktusok elkerülése végett valójában bármit megengednek a párjuknak. Pedig jobban tennék, ha időnként inkább a konfliktusokat vállalnák fel... Vajon te is köztük vagy? Mindenre fény derül a horoszkópból.

Vannak, akik rettentő gyorsan rabjává tudnak válni bizonyos dolgoknak, s vannak, akik viselkedésükkel még mélyebbre rángatják a többieket. Olyasmire gondolj például, mint hogy gyorskaját viszel az éppen fogyókúrázó barátnődnek. Persze, ez a „kedvesség” még megbocsátható, főként, ha fogalmad sem volt róla, hogy épp diétázik.

Persze az esetek többségében a „cinkostárs” nagyon is tisztában van vele, hogy tettével nem segít a másik embernek, sőt. Az is lehet természetesen, hogy hogy belefáradt a folytonos vitákba, s inkább kérés nélkül is teljesíti a másik kívánságát. Igaz, ezekben az esetekben általában szó sincs humánus cselekedetről, a megoldás leginkább a konfliktus felvállalása lenne, akár kockáztatva a kapcsolatot. Érdemes mindezt alaposan végiggondolni, ha te is az 5 legengedékenyebb csillagjegy közé tartozol…

1. Halak

A Halak folyamatosan újabb esélyt ad a másiknak, azt remélve, ha ott van mellette, a saját erejéből is megváltozik majd. Úgy érzi, nem cinkostársként, hanem segítőként van jelen a párkapcsolatban, és persze az adott helyzetben is. Bár elképzelhető, hogy teljesen félreérti a kapcsolatát, ám ez nem változtat azon, hogy őt minden esetben a jó szándék vezérli azzal a töretlen optimizmussal, hogy előbb-utóbb megváltoztatja a párja életét.

2. Rák

A Rák a leggondoskodóbb csillagjegy, így nem meglepő, hogy ő mindig a „függők” segítségére siet. Nem tudja ugyanis elviselni, ha a szeretett partner egymagában kínlódik, s nélkülözve minden támogatást, szenved. Védelmező és kitartó típus, nem vár semmilyen ellenszolgáltatást a segítségéért. Nincs szíve nemet mondani, inkább mindent megenged a másiknak, még ha valójában pontosan ez lenne a legjobb megoldás is mindkettőjüknek.

Ezek a csillagjegyek hajlamosak mindent megengedni a párjuknak (Fotó: iStock)

3. Mérleg

A Mérleg minden konfliktust messze elkerül, mindig a megoldásra, a békére törekszik, éppen ezért hajlamos elbagatellizálni a problémát, avagy bemeséli magának, hogy az valójában nem is létezik. Szívére veszi, ha bárkit is szenvedni lát, főként, ha az illető a szerettei köréből kerül ki. Így inkább a könnyebb utat választja, s szó nélkül megadja a másiknak mindazt, amire szüksége van, csak nehogy veszekedésre kerüljön sor.

4. Bak

A Bak kétféle módon válik „cinkostárssá”: pénzügyileg támogatja a szeretett társat, s ezzel a pénzügyi segítséggel próbálja aztán kontroll alatt tartani. Érzi, hogy nincs értelme annak, amit tesz, ám ösztönösen pénzzel próbálja megoldani a problémákat. A Bak okos, de amikor olyan szituációban találja magát, amit nem képes megérteni, s kénytelen tehetetlenül szemlélni a másik önpusztító viselkedését, nem tehet mást, mint feladja a támogatást.

5. Vízöntő

A Vízöntő abból indul ki, hogy a problémák idővel úgy is megoldódnak. Független és magabiztos típus, s úgy véli, mindenki hasonló esélyekkel indul az életnek. Már csak ezért sem érti, hogy sokan miért nem képesek megküzdeni a gondjaikkal. Bár a Vízöntő zseniális elme, az empátia és az érzelmek nem tartoznak az erősségei közé. Inkább minél távolabbra menekül, minthogy közbelépjen, s ez a viselkedése – bár ő egyáltalán nem így látja – mégis egyfajta jóváhagyást sugalmaz.

(via your tango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top