Mézeskalács

Tejszínhabos karácsonyfatorta

Mutatós és szuper finom ünnepi desszert.

Hozzávalók (8 személyre):

3 tojás
13 dkg porcukor
6 dkg kristálycukor
3-3 dkg liszt, kukoricakeményítő és kakaó
4 dl tejszín
1 tk. mandarinlikőr

Díszítéshez:
gránátalmamagok
szamócaszemek
kandiscukor
ehető díszgyöngyök

Elkészítése:

Egy nagyobb serpenyőben kis láng fölött egy percig verjük a tojásokat 9 dkg porcukorral, majd az edényt levesszük a tűzről, és elektromos habverővel a leggyorsabb fokozaton tovább keverjük. Beledolgozzuk az átszitált keményítőt, a lisztet meg a kakaót, sima tésztává gyúrjuk, és kivajazott fenyőfaformába nyomkodjuk. (Ha nincs ilyen formánk, kinyújtjuk a tésztát, és kivajazott sütőlapra tesszük, majd éles késsel fenyőfa alakúra vágjuk.)

A sütőformát 180 fokos sütőbe toljuk, és a tésztát 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd kivesszük a sütőből, és kiborítjuk a formából. Rácson hagyjuk hűlni, majd éles késsel vízszintesen félbevágjuk. A kristálycukrot kis serpenyőben 2 dl hideg vízzel kevergetés nélkül felforraljuk. Levesszük a tűzről, és beleöntjük a mandarinlikőrt. A tejszínt a maradék porcukorral felverjük, és 5 percre fagyasztóba tesszük. A cukorszirupot a tortaszeletek belső felére kenjük, ráadagoljuk a tejszínes keverék harmadát, összeillesztjük a két tortalapot, és bekenjük a maradék tejszínmasszával.

Gránátalmamagokkal, szamócával vagy más gyümölccsel, ehető tortagyöngyökkel és kandírozott gyümölcsökkel tetszés szerint díszítjük, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top