nlc.hu
Baba

25 éves kismama halt meg a koronavírus miatt

25 éves kismama halt meg a koronavírus miatt, már nem láthatta a babáját

Néhány héttel azután, hogy világra hozta második gyerekét, a koronavírus miatt meghalt a fiatal Veszprém megyei anya.
Kórházi ágyon fekvő nő

Szörnyű tragédia sújtott egy bakonykoppányi családot: meghalt a 25 éves kismama, aki néhány héttel korábban hozta világra második gyermekét – írja a Veol.hu.

Dórát december 3-án a férje vitte kórházba, ahol megállapították, hogy kétoldali tüdőgyulladása van. A budapesti Semmelweis klinikára szállították, ahol december 6-án császármetszéssel világra segítették a kisfiát. A fiatal anya azonban sohasem láthatta a gyermekét. Kisebb agyvérzést kapott, leálltak a szervei, a lépét eltávolították. Fokozatosan romlott az állapota. Végig altatásban, lélegeztetőgépen tartották, és az év utolsó előtti napján hunyt el.

Dóri nagyon hiányzik férjének, Zsoltnak és a másfél éves Zorkának is. A pár hét évvel ezelőtt ismerkedett meg, májusban lett volna a harmadik házassági évfordulójuk. Zsolt elmondta, hogy a családjukban mindenki beoltotta magát, ő már a harmadik vakcinát is megkapta. Dóri is be akarta adatni magának az oltást, de tartott tőle, hogy ártana a magzatnak, ezért meg akarta várni, hogy túl legyen a szülésen.

„Mondják, hogy legyek erős, tartsak ki, de nem megy. Ezt nem lehet feldolgozni. Zorkának nagyon hiányzik az édesanyja. Minden hajnalban sír érte, olyankor egyedül vigasztalom. Feszült, ingerült, nehéz lefoglalni, pedig igyekszünk megoldani, hogy legyen társasága, a játékra alkalma” – mondta az édesapa.

A család átmenetileg Zsolt húgáéknál lakik. Anyagilag is nehéz helyzetbe kerültek, mert az apa most nem tud munkába járni, félbe kellett hagyniuk a lakásfelújítást, és hitelük is van. A bakonykoppányi önkormányzati képviselők és számos helybeli összefogott, hogy legalább anyagilag segíthessék a félárvákat és apukájukat.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Stephen Andrews)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top