Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Család

Erzsébet-program: idén is lesz ingyenes nyaralás a nyugdíjasoknak

Még három hétig pályázhatnak üdülésre az Erzsébet-programon belül a magyar nyugdíjasok.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét üdülési programot indít a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) a nyugdíjasoknak, akik az Erzsébet-programon keresztül pályázhatnak belföldi üdülésre. Pályázni idén is csak elektronikusan lehet, egészen 2018. január 19-ig.

Az Erzsébet-program weboldalán található információkból kiderül, hogy szállásfoglalásra majd a későbbiekben, a pályázati időszakot követően lesz lehetőség, országosan több mint 30, többségében gyógy- és termálvizes fürdőzési lehetőséggel is rendelkező szálláshelyre.

A pályázaton a 60. életévüket betöltött nyugdíjasok vehetnek részt,  akiknek rendszeres, 2017-re megállapított havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek.

Elnyert támogatás esetén a támogatott 5 ezer forint pályázati hozzájárulás befizetésével veheti igénybe az elnyert üdülési támogatást elő-, valamint utószezonban, az alábbi időszakokban:

  • előszezonban: 2018. június 15-ig;
  • utószezonban: 2018. szeptember 1. – 2018. december 20. között megkezdett üdülésre.

MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Az elnyert üdülési támogatás a választott üdülési időszaktól és helyszíntől függően 5 nap / 4 éjszaka vagy 4 nap / 3 éjszaka időtartamú lehet. Az alapítvány a támogatást szálláshelyutalvány formájában, a szállásfoglalás rögzítését követően postai úton juttatja el a kedvezményezettek számára.

A pályázó a benyújtási határidőt követően legkésőbb 2018. január 24-ig kap tájékoztatást az alapítványtól e-mailben pályázatának feldolgozási eredményéről. A pályázati hozzájárulás befizetésének határideje: 2018. február 28 – írja a pályázatról az MNÜA honlapja.

Címlap

top