Család

Megtörte a csendet Zente anyukája, így van most a kisfiú

Zente két hete kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét.

Először jelentkezett Zente anyukája friss hírekkel azóta, hogy az SMA-1-ben szenvedő kisfiú országos összefogás után megkaphatta a 700 millió forintos gyógyszert.

Zente október 29-én kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, édesanyja pedig így számolt be az azóta eltelt időszakról:

„Jelentem, Zente továbbra is jól van. (…) Bármilyen finomra is próbálták készíteni a szteroidot és a gyomorvédőt, Zente rendre kihányta. Akár háromszor is egymás után, ezért mindkét készítményt kúpban kapja. Azóta semmilyen probléma nem volt ezen a téren.
Aztán vagy ettől, vagy csak mellékhatás gyanánt nem volt étvágya. Lefogyott 9 kilóra. Meglátszik, hogy nem olvasta a szakirodalmat, miszerint a szteroidtól éhesnek szokás lenni. A napokban természetesen felvilágosítottam erről, ezért újra rendesen étkezik, és vissza is szedett majdnem 180 grammot.”

A véreredményei eleinte rosszak voltak, de számítottak erre, mivel a kezelés ezzel jár. Ma viszont már javultak az eredmények, Zente kedve pedig töretlenül jó, és az elmúlt két hétben végig az volt. A kisfiú energikus, egész nap játszik, és kicsit tornázik.

(Kiemelt kép: Facebook/Zente – SMA 1 Baby)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top