Család

Fotómentés a javából: bárki exét profin leretusálja a képekről

2020-ban úgy tűnik, még mindig vannak piaci rések a szolgáltatóiparban. Tipikusan ilyesmire érzett rá az a leleményes üzletasszony, aki nyomtalanul eltünteti a kellemetlen exeket az egykori közös képekről. Újrahasznosítás okosan.

Ismerős a szituáció? Még a forrón lángoló szerelem, a béke és a harmónia idején, egy kellemes kirándulás vagy egy emlékezetes, esetleg egzotikusabb helyszínű nyaralás során kiváló képek készültek, ahol a koncepciót utólag csak egyetlen aprócska tényező rontja el: a rajta lévő gyűlöletes ex. És a dilemma máris adva van: a képet szeretjük, pláne remekül festünk rajta, látszik az arcunkon a boldogság, de a volt párunk, aki megcsalt, átvert, elhagyott, stb. vagy pusztán kihűlt vele a kapcsolatunk, mélységesen felforgatja a koncepciót. Ezért szabadulnánk is a képtől meg nem is.

A hasonló kételyek közt őrlődőknek indított céget egy ügyes vállalkozónő – írja a Bordepanda –, aki eleinte 10 dollárért (kb. 2800 forint) cserébe ajánlotta fel, hogy profin leradírozza az exet a képekről, mintha soha nem is lett volna rajta. A kép használható marad, mindenki boldog: jut is marad is. Ám a szolgáltatás hamar olyan népszerű lett, hogy díjait máris 15 dollárra kellett emelni, hogy azt az illúziót kelthessük, mintha mindig is egyedül üldögéltünk volna azon a meghitt nyári estén a romantikusan kivilágított tengerparton.

Természetesen már vannak olyanok is, akik koppintják az ötletet, és azon gondolkodnak, hogy a piaci igények kielégítésére hogyan tudnának felhúzni egy retus applikációt. Ugyanakkor az ex vagy más személy eltüntetésének sikeressége egyelőre profi Photoshop-tudást kíván, és nagyban függ a kép hátterének milyenségétől. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top