Család

A háromgyerekes anya megtalálta a megoldást a kialvatlanságra

A gyerekkel együtt megszületik a végtelen kimerültség is. Egy anya írta le, hogyan tudtak több alvást nyerni maguknak három gyerek mellett.

Nincs mit szépíteni a helyzeten: ahol kicsi gyerek van, ott nincs sok alvás. Nem is kell hozzá több gyerek, de tény, hogy ahogy nő a számuk, úgy csökken az alvással töltött idő a szülők számára. A gyerekek ilyenek, ez van, nincsenek jó barátságban az alvással, és nagyjából tíz évet kell arra várni, hogy zavartalan éjszakáink legyenek mellettük.

Colleen Temple háromgyermekes anya, aki a kimerültség minden fázisán átesett már a férjével együtt. Egy gyerek mellett ugyanúgy nem jutott neki alvás, mint jelenleg a hárommal, és mivel kis korkülönbség van a gyerekek között, így már nagyjából hat éve nem aludta ki magát. Végül talált egy megoldást, ami az egész családnak jó, és ő is több alvásra tehet szert.

„Hat év kialvatlanság után már ott tartottunk, hogy mindegy hogyan, de szükségünk van minden perc pihenésre. Tudom, hogy mindenki felhördül, aki hallja, de nem érdekel: csak azzal tudtam szerezni magunknak még alvást, hogy megengedem a gyerekeimnek, hogy bemásszanak mellénk az ágyba. Erre általában hajnalban kerül sor, így ahelyett, hogy felébresztenének, odabújnak hozzánk és alszanak még köztünk pár órát.”

Egy trükk, amivel több alváshoz juthatnak az anyák

Minden pillanat alvás számít (Kép: Unsplash)

Nem akkora újdonság a szülőkkel egy ágyban alvás Temple családjában, csak annyi változott, hogy már nemcsak akkor engedik az ágyba a gyerekeket, ha valamelyik beteg vagy rosszat álmodott, hanem szabad hozzáférést adtak nekik az ágyukhoz. Esténként a saját szobájukban, saját ágyukban fekszenek le aludni a gyerekek, de éjjel, hajnalban átszivárognak a szülőkhöz, akik már nem is akarják megakadályozni ebben őket. Minden elvet feladtak azért a pár óra alvásért, és tulajdonképpen jól csinálják, nem érdemlik meg az ítélkezést érte.

„Amióta megszülettek, engedtük nekik, hogy ha valami bajuk volt, akkor odabújjanak éjszaka hozzánk. Nekik és nekünk is így volt megnyugtatóbb és könnyebb az élet. Egyetlen nevelési szabályt tartunk szem előtt: azt tesszük, ami az egész családnak a legjobb. Tudom, hogy a mi megoldásunk nem való mindenkinek, de nálunk működik.”

Az anyának igazat kell adnunk, amikor azt írja, hogy minden családban egyedi megoldásokra van szükség ahhoz, hogy több alváshoz jussanak a szülők. Csináld azt, ami nálatok működik, próbálgasd végig a módszereket, hogy ne érjen utol a teljes végkimerülés.

Olvass többet a gyerekekkel járó kihívásokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top