nlc.hu
Család

Két lakástűz is halállal végződött.

Két lakástűz is tragédiával végződött az éjjel

Nyíriben és Pécsen követeltek emberéletet a lángok.

Két halálos lakástűz is volt az éjjel – számolt be a 24.hu.  Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjének, Mukics Dánielnek a tájékoztatása szerint először este tizenegy körül kaptak bejelentést arról, hogy a borsodi Nyíriben tűz miatt életét vesztette valaki.

Égő cigarettacsikk.

Fotó: Pixabay

Egy tűzoltóegység vonult ki a Kossuth Lajos úti családi házhoz, amelynek egyik szobájában egy ágy égett. A tűzoltók a két négyzetméteren izzó részeket eloltották, azonban az ágyban fekvő ember életét már nem lehetett megmenteni. A tűz feltehetőleg ágyban dohányzás miatt keletkezett, azonban a pontos körülményeket tűzvizsgálat során fogják feltárni.

Néhány órával később Pécsen, egy Hársfa úti sorházban történt tragédia. A háromlakásos sorház egyik harminc négyzetméteres lakásában teljes egészében égett két szoba. A szobában felhalmozott szemét és bútorok kaptak lángra. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak, a szomszédos lakásból pedig két embert és egy kutyát mentettek ki. A lángokat megfékezték, a tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát vizsgálják.

Ezek a tragédiák egy füstérzékelő használatával is elkerülhetők lennének. A készülék ugyanis a tűz keletkezésekor hangos sípolással jelez, így időben felébreszti még az alvó embereket is.

Nemrég Kisdombegyházon történt tragédia. Ott egy kétéves gyerek halt meg, amikor kigyulladt egy családi ház.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top