nlc.hu
Család

A brit színész halálközeli élmény

Halálközeli állapotba került a színész, ezt látta odaát

Életmentő agyműtéte közben egészen megdöbbentő dolgokat látott a brit színész.

Összeesve, eszméletlen állapotban talált rá felesége Jason Riddington brit színészre 2021 júniusában. Az asszony azonnal megkezdte az újraélesztést, majd a mentők az oxfordi John Radcliffe Kórházba szállították az 54 éves férfit. Kiderült, hogy agyi aneurizmát szenvedett, ezért azonnal agyműtétet végeztek rajta.

A beavatkozás közben Jason saját bevallása szerint tudta, hogy haldoklik, ezért elkezdett gyakorolni egy alap tai chi-rutint a fejében. Azt mondja, a kínai harcművészet segített neki, hogy életben maradt, valamint az, hogy akkor még meg nem született unokájára, Leilára gondolt.

Halálközeli élményére a következőképp emlékezett vissza: „Láttam egy férfit, aki egy varjú díszes ruháját viselte, hosszú tollakkal a felsőtestén és fekete csőrrel. A lányom, Emily akkoriban mindenórás terhes volt, és tudtuk, hogy kislánya lesz. Felismertem Emilyt, és emlékszem, hogy hangosan kimondtam: Nem, találkoznom kell vele [Leilával]”

Jason Riddington

Jason Riddington egy korábbi szerepében (Fotó: Don Smith/Radio Times/Getty Images)

A műtét után néhány héttel, július 10-én ismét szembenézett a halállal. Miközben az intenzív osztályon lábadozott, agyhártyagyulladás támadta meg, és súlyos rohamot kapott.

„Pontosan ugyanazt a halálközeli élményt éltem át. Ugyanazt a varjúhoz hasonló alakot láttam.”

Jason egy hónapot töltött kórházban, ezalatt az idő alatt fejben folytatta a tai chi gyakorlását.

„Amíg kórházban voltam, a harcművészetbe vonultam vissza, és gyakoroltam a tai chi-t. Egy füves dombon képzeltem el magam a naplementében, és végigcsináltam az összes gyakorlatot az elejétől a végéig.”

Beletelt egy kis időbe, mire Jason újra talpra állt. Miután kiengedték a kórházból, Jason nehezen tudott aludni, ezért elkezdett naplót vezetni, majd egy barátja és színésztársa biztatására könyvet írt, mely Élet, halál, tai chi, én címmel jelent meg.

Két évvel később Jason még mindig mély fizikai és lelki traumákkal küzd, beleértve a hosszú távú memóriavesztést, a dadogást és az erős fényekkel szembeni érzékenységet. Mindezek miatt nem tudja, mikor térhet vissza a színészethez. Jelenleg tai chi órákat tart krónikus betegségekben szenvedő idős embereknek és a második könyvén dolgozik.  

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top