Egészség

Terhesnek tűnt az endometriózisban szenvedő modell

Felpuffadt hasa miatt terhesnek tűnt a kifutón vonuló modell.

A 23 éves modell, Kayla Vincent megdöbbent, amikor meglátta magáról a kifutón készült fotókat. A nő ugyanis kidudorodó hasa miatt terhesnek tűnt, csakhogy nem vár gyereket. Vincent hasa endometriózisa miatt puffad fel a legváratlanabb helyzetekben.

Forrás: Brandon Johnson Photography

Ez egy olyan nőgyógyászati kórkép, amikor a méh nyálkahártyasejtjei nem a méhben, hanem valahol máshol, a méh üregén kívül jelennek meg. Ez krónikus fájdalmat és olykor meddőséget is okozhat sajnos. A gyógyíthatatlan rendellenességben sok nő szenved, amelynek a fájdalmas tüneteit akár egy kis kávéfogyasztás is beindíthatja.

A modell, aki amúgy 168 centi magas és 56 kiló, kénytelen kismamaruhát hordani problémája miatt.

Forrás: SWNS.com

„Ha fotókat látok magamról, megrémülök, mert komolyan terhesnek tűnök rajtuk. Az emberek sorra gratulálnak, amin először nagyon megdöbbentem.”

Vincent nem tudja, mi lesz így a modellkedéssel, pedig tinikora óta ezt csinálja, de endometriózisa eléggé problémássá teszi munkáját. Mivel a nő nem tudja előre, milyen ruhákat kell a kifutón viselnie, sokat aggódik, mi van, ha pont akkor puffad fel a hasa, mint a mostani alkalomnál. Nem tud mást tenni, mint behúzni a hasát az ilyen alkalmakkor. 

Forrás: SWNS.com

Vincent nagyon szeretné folytatni a modellkedést, ezért folyamatosan tenni próbál valamit magáért, de ez nem könnyű. A modell sok orvost felkeresett már bajával, akik semmit sem tudtak mondani, így otthagyta őket és újat keresett, aki végre komolyan vette a problémáját. Hormonokat kapott, ami viszont nagyon kellemetlen mellékhatásokat okozott, mint puffadás és szorongás. 

Végül a modell a nyáron laparoszkópos műtétet esett át, melynek következtében megállapították, hogy betegsége átterjedt a beleire is. Vincentnek újabb műtétre van szüksége, de nem adja fel. A róla készült képeket azért is osztotta meg a Facebookon, hogy a hasonló problémákkal szenvedő nőknek megmutassa, nincsenek egyedül. 

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top