nlc.hu
Egészség

Szemideghártya-daganattal küzd a 7 éves Zalán

Újabb daganatokat találtak Zalán szemében, még nem ért véget a 7 éves kisfiú kálváriája

Tavaly már tünetmentes volt Zalán, aki évek óta szemideghártya-daganattal küzd, de nemrégiben újabb tumorok jelentek meg a szemében.
Zalán, a 7 éves szemdaganatos kisfiú

Zalán csupán 2,5 hónapos baba volt, amikor kétoldali szemideghártya-daganatot vettek észre nála. Később a tumorok többször kiújultak, a szemében legalább 50 daganatot találtak, kemoterápiákon esett át, a szülőknek pedig 18 millió forintot kellett összegyűjteniük a kezelésekre – számolt be a Blikk.

A Győrasszonyfán élő kisfiú kemoterápiákon esett át, és mostanáig csaknem száz altatásos beavatkozást végeztek el rajta. Tavaly novemberig a már 7 éves Zalán tünetmentes és kiegyensúlyozott volt, de nemrégiben két újabb daganatot találtak nála.

Az új tumorokat eltávolították Budapesten, de még nem tudni, mennyire volt tartós a beavatkozás, illetve hogyan tovább. Ha a kezelést el kell kezdeni, egy svájci orvoscsapat tud segíteni Zalánon. Ehhez viszont 20 ezer svájci frankra, csaknem 7 millió forintra van szükségük.

A kisfiú kezelésére a Lépéselőnyben Zalán Egészségéért Alapítvány gyűjt, az adományozáshoz szükséges információkat megtalálod a fenti bejegyzésre kattintva.

(Kiemelt kép: Facebook/Lépéselőnyben Zalán Egészségéért Alapítvány)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top