nlc.hu
Egészség

Nincs beoltva, állítása szerint ezért nem vizsgálták meg

Oltás nélkül nem mehetett további vizsgálatokra – állítja egy szombathelyi férfi

Nem tájékoztatták arról, hogy a PCR-teszt is megfelel, ha nem oltatta be magát.

Nincs beoltva, ezért nem vizsgálták tovább a pulmonológián, állítja egy 54 éves szombathelyi férfi, akit háziorvosa utalt be nehézlégzés és fulladás miatt a városi pulmonológiára. Az ambuláns lapján is az szerepel, hogy a légzésfunkció-vizsgálatot a védettség hiányában nem végezték el. A férfi állítása szerint nem tudta, hogyha ha PCR-tesztet csináltat, akkor elvégzik a vizsgálatot, és nem is szóltak neki arról, hogy van egy ilyen lehetőség. Elmondása szerint a tesztet szívesen kifizette volna, de beoltatni nem fogja magát, és azt tervezi, hogy betegjogi képviselőhöz fordul. 

Zeller Judit, a TASZ jogásza szerint ebben az esetben a tájékoztatás, az informálás hiánya a problémás, és egyébként az lenne az ideális, ha mindenkit ingyen tesztelnének. Rusvai Miklós virológus az RTL Híradónak elmondta, etikai okból az oltás hiánya nem lehet akadálya semmilyen orvosi beavatkozásnak, járványtani szempontból viszont lehet kockázata egy légzésfunkció-vizsgálatnak, és vakcina hiányában a teszt lett volna a jó megoldás. Az RTL Híradó az ügyben érintett kórházat is megkereste, azt állítják, hozzájuk nem érkezett panasz a betegtől, de belső vizsgálatot indítottak. 

orvos

Fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top