nlc.hu
Egészség

Betegsége miatt naponta akár hetvenszer is hánynia kell

Ritka betegsége miatt naponta akár hetvenszer is hánynia kell, most pénzgyűjtésbe kezdett

Leanne Willan nem engedhet meg magának egy fontos beavatkozást.

Leanne Willan nyíltan beszélt arról, hogy milyen az élete egy olyan ritka betegséggel, amely miatt állandó rosszullét kerülgeti, és ami miatt naponta akár hetvenszer is hányhat. A 39 éves nő ún. gasztroparézisben, vagyis gyomorbénulásban szenved, vagyis gyomrának izmai nem működnek megfelelően, így az étel nagyon nehezen távozik onnan.

A Manchester Evening News beszámolója szerint a 2008-as diagnózisa után gyomor-pacemakert kapott, ami segített enyhíteni a tüneteket. Ám két évvel ezelőtt lemerült az elem, és mivel ennek cseréjét nem fedezi a társadalom biztosítás, 10 ezer fontba (kb. 4,4 millió forintba) kerülne a beavatkozás. Hogy ismét normális életet tudjon élni, Leanne Willan közösségi pénzgyűjtésbe kezdett.

Mindig is beteges gyerek voltam, amikor pedig 22 éves koromban megszületett a lányom, az állapotom rosszabb lett. Mielőtt diagnosztizálták volna, állandóan beteg voltam. Minden, amit megittam, visszajött, semmit nem tudtam magamban tartani” – mesélte Leanne Willan, aki korábban ápolóként dolgozott, de már két éve nem tudja elvégezni munkáját, olyan sokat kell kórházba járnia, hogy két hétnél hosszabb ideig nem volt otthon.   

“Amikor ilyesmi történik az emberrel, az nem csak őt érinti. A családomra, a barátaimra, mindenkire hatással van körülöttem. Láttak engem a legrosszabb és a legjobb állapotomban is, és azt akarják, hogy olyan legyek, mint amilyen azelőtt voltam, hogy  felerősödtek a tünetek. Csak azt akarják, hogy visszakapjam az életemet” – tette hozzá.

hasfájdalom

Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top