nlc.hu
Egészség

Új-Zéland: csótányt találtak egy férfi fülében

Elment úszni, csótánnyal a fülében tért haza

A férfi kis híján rosszul lett, amikor az orvos elmondta neki: egy csótány van a fülében.

A 24.hu írta meg a CNN nyomán a 40 éves Zane Wedding bizarr történetét, aki az év első péntekén úszni ment az új-zélandi Aucklandben, és hazatérve azt tapasztalta, hogy valami gond van a fülével, úgy érezte be van dugulva. Először azt gondolta, a víz miatt lehet…

„Néhányszor csepegtettem, hogy kitisztítsam, majd elaludtam a kanapén aznap este. Amikor reggel felébredtem, és még mindig el volt dugulva, azonnal orvoshoz mentem” – mesélte Zane a CNN-nek.

Később elment egy orvoshoz, aki hazaküldte, mondván, csak a víztől dugulhatott el a füle, és azt tanácsolta neki, hogy szárítsa ki a füleit egy hajszárítóval. Weeding nem nyugodott meg az orvos diagnózisától, és a hétvége nagy részét azzal töltötte, hogy az oldalán feküdt, vagy azzal, hogy hajszárítóval melegítette a fülét.

„Amikor járkálnom kellett, azonnal megszédültem. Amikor lefeküdtem, hallottam, hogy a víz mozog a dobhártyám körül” – mondta a hétvégéről a hivatásos természetvédő, és azt is elmesélte, hogy a létező összes megoldást bevetette, amitől azt remélte, hogy jobb lesz: fülgyertyát, fél lábon ugrálást, rágógumit, futást. Hasztalan.

Mivel a hétvégén nem szűntek meg a panaszok, ezért hétfőre foglaltatott magának egy időpontot a fül-orr-gégészetre. Az orvos pedig miután megvizsgálta, közölte:

Istenem, azt hiszem, egy rovar van a fülében!

csótány

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

„Abban a pillanatban rájöttem, hogy minden mozdulat, amit a hétvégén éreztem, a fülemben mozgó dolog egy csótány volt. Azonnal arra gondoltam, hogy egész hétvégén csak forró levegőt pumpáltam a fejembe, és egy csótányt sütöttem a hallójáratomban. Rosszul lettem tőle” – elevenítette fel a nagy felismerést a férfi.

A férfi kis híján rosszul lett a tudattól, hogy egy rovar lakik a fülében, de szerencsére az orvos  kevesebb mint öt perc alatt eltávolította a csótányt, ami eddigre már nem élt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top