nlc.hu
Egészség

Wasabi a fejre kopaszodás ellen

Wasabi a fejre: megállíthatja a kopaszodást

Ha Wasabival dörzsöljük a fejünket, megállíthatja a kopaszodást

Több millió fontot számláló iparág épült a kopaszság elleni gyógymódok reklámozására, de kiderül, hogy jobban jársz, ha elmennél a helyi sushi étterembe. A kutatók szerint a hajnövekedés serkentésének titka nem másban rejlik, mint a wasabiban, egy olyan fűszerben, amelyet a legtöbb japán ételhez kínálnak.

A Kinin wasabi-gyártó által közzétett 2017-es tanulmányból kiderült, hogy a fűszeres szósz nagy mennyiségben tartalmaz olyan vegyi anyagot, amelyről ismert, hogy felébreszti az emberi fejbőr hajnövekedéséért felelős papilla sejteket. Természetesen minden tanulmányt, amely a wasabi előnyeit hirdeti, és amelyet egy wasabi cég vezet, azért fenntartással kell kezelni.

A wasabiban található vegyi anyag, az izosaponarin, állítólag arra készteti a papilla sejteket, hogy reagáljanak a hajnövekedést elősegítő külső ingerekre, olyan fehérjék kifejlődését indítva el, amelyek a tápanyagok számára utakat hoznak létre a sejtek táplálásához.

Az izosaponarin már korábbi tanulmányokban is kimutatták, hogy segíti az emberi kollagéntermelést, és most a kutatók azt állították, hogy a vegyszer akár háromszor is hatékonyabb lehet, mint a klasszikus hajhullás elleni szerek, mint például a Regaine (minoxidil) a férfi típusú kopaszság kezelésében.

 

sushi wasabi tányéron

Fotó: Unsplash

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top