nlc.hu
Egészség

Életfogytiglant kapott a gyerekét halálra éheztető nő

Életfogytiglanra ítéltek egy floridai nőt, aki halálra éheztette 18 hónapos gyerekét

A Cape Coral-i házaspár másik két közös gyermeke, egy 3 és egy 5 éves lány, szintén súlyosan alultáplált volt.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a floridai Sheila O’Learyt a súlyosan alultáplált gyereke 2019-es halála miatt – írta meg az AP hírügynökség jelentése alapján a Telex.

Sheila O'Leary az ítélethirdetésén.

Fotó: Kép az abc7 híradójából

 A nyomozók szerint az O’Leary család szigorú vegán étrendet követett, csak nyers gyümölcsöket és zöldségeket ettek, bár kisgyerekeiket anyatejjel is táplálták. 18 hónapos kisfiú, Ezra O’Leary alig 8 kilogrammot nyomott, és akkora volt, mint egy 7 hónapos csecsemő, amikor 2019 szeptemberében meghalt – áll a rendőrségi jelentésben. Az igazságügyi szakértők megállapították, hogy a fiú a halála előtt egy hétig éhezett. A gyermek a tragédia napján szoptatás közben kezdte el nehezen venni a levegőt, ám a szülei ahelyett, hogy orvoshoz vitték, lefeküdtek aludni. Mire felkeltek, a kisfiú már halott volt. 

Sheila O’Leary férje, Ryan Patrick O’Leary jelenleg előzetesben van és a későbbiekben neki is bíróság elé kell állni Ezra haláláért.

A Cape Coral-i házaspár másik két közös gyermeke, egy 3 és egy 5 éves lány, szintén alultáplált volt, és a szigorú vegán diéta a fogazatuk állapotán is nyomot hagyott. A bíróság megtiltotta, hogy Sheila O’Leary bármilyen módon is kapcsolatba lépjen a gyerekeivel.

Döbbenetes módon a nőnek egyébként van egy 11 éves, korábbi kapcsolatából született gyereke is, akit alultápláltsága miatt a hatóságok már korábban a biológiai apja felügyelete alá helyeztek.

A Sheila O’Leary ügyvédje újságíróknak azt mondta, az ítélet ellen fellebbeznek.

2018-ban 28 év börtönbüntetést kapott egy Tammi Bleimeyer nevű nő, miután kiderült, mostohafiát, az akkor 5 éves Jordant, férjével együtt módszeresen bántalmazta testileg és lelkileg. A kisgyereket csontsoványra éheztették és a lépcső alá zárták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top