Életmód

Nem olyan egészséges a gyümölcsjoghurt, mint gondolnánk

Gyümölcs helyett sokszor csak gyümölcskoncentrátum van a csábítóan gyümölcsös csomagolás mögött a joghurtokban. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 16 joghurtot tesztelt.

Teszt: melyik a legegészségesebb joghurt?Valódi gyümölcsöt, joghurtot és egy kevés mézet vagy cukrot tartalmazhat az ideális gyümölcsös joghurt. Legalábbis ez alapján ítélték meg a Tudatos Vásárlók tesztjében a gyümölcsös joghurtokat.

16 Magyarországon kapható joghurtot szedtek ízekre, és azt találták, hogy bizony nem mindegyik gyümölcsös joghurt olyan egészséges, mint amilyennek gondoljuk.

Volt olyan joghurt, amelyikben csupán 2 gramm volt a gyümölcs, és nagyon sok cukrot tartalmazott. Persze jó példa is volt: a legjobbnak tartott joghurtban semmilyen adalékanyagot nem találtak, a második helyezettben is csak természetes anyagokat.

A legrosszabban vizsgázott joghurtoknál az volt a baj, hogy nagyon sok volt bennük az adalékanyag, és valódi gyümölcs helyett inkább gyümölcskoncentrátummal voltak tele.

A Tudatos Vásárlók tesztjének részletes eredményét itt elolvashatjátok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top