Életmód

„A cicám előbb tudta, hogy terhes vagyok, mint én”

Egy amerikai nő a saját történetével igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy igenis elképzelhető olyan élethelyzet, mikor valaki nem veszi észre, hogy terhes.

„2016-ban, amikor teherbe estem a fiammal, a cicánk, Pippit konkrétan előbb tudta a jó hírt, mint mi” – kezdi a Love What Matters oldalán közzétett posztját Joanna Ahti. Az amerikai nő elárulta, Pippit viselkedése abban az időszakban nagyon megváltozott: egyik napról a másikra védelmezni kezdte őt, mindenhova követte, és ha lefeküdt pihenni (ami a terhesség miatt fellépő fáradtság miatt elég gyakran előfordult), a hasára gömbölyödött.

A fiunk, Liam születése után Pippitnek még kellett egy kis idő, aztán visszaváltozott azzá a nyugodt cicává, aki a terhességem előtt is volt.” Joanna azt írja, nagyjából egy éve Pippit viselkedése ismét megváltozott: „Abban az időszakban túlságosan lefoglaltak a Liammel kapcsolatos teendők, hogy észrevegyem a jeleket. Két héttel később azonban, mikor spontán elvetéltem, összeállt a kép.

cica terhesség jel

Kép forrása: Joanna Ahti/Love What Matters

Joanna beismeri, ő maga is nehezen emésztette meg a tényt, hogy a macskája előbb tudott a terhességéről, mint ő maga, mégis úgy döntött, hogy megosztja a történetet. „Négy hónapos terhes voltam, amikor elveszítettem a második kisbabámat. Négy hónapos. És az egyetlen tünetem, amiből a terhességre kellett volna gyanakodnom, a fáradtság volt” – írja, majd hozzáteszi, megelégelte, hogy sokan felelőtlennek és butának nevezik azokat a nőket, akik egyáltalán nem vagy csak közvetlenül a szülés előtt veszik észre, hogy gyereket várnak.

Őszintén bevallom, a második terhességemről fogalmam se volt. Még szoptattam Liamet, a ciklusom se állt még vissza. Tényleg a fáradtság volt az egyetlen tünetem, de azt meg arra fogtam, hogy van egy négy hónapos gyerekem. Belátom, könnyű viccet csinálni a hozzám hasonló nőkből vagy butának nevezni őket, de a helyzet az, hogy az ilyesmi tényleg megtörténik. Én is szentül hittem, hogy velem ez az életben nem fordulhat elő, aztán meg tessék…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top