Életmód

Zivatarveszélyre és rengeteg esőre figyelmeztet a meteorológia

A fél országra kiadták a figyelmeztetést.

Tegnap délután az ország északi részére megérkezett a hidegfront, ma pedig egyre nagyobb területen várhatók zivatarok – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. 

A középső területek mellett keleten is több helyen lehetnek zivatarok, miközben északnyugaton, nyugaton egyre nagyobb területen eső váltja fel a zivatartevékenységet. A zivatarokat felhőszakadás, néhol viharos szél és jégeső is kísérheti.

Napközben fokozatosan a keleti országrészre szorul vissza a csapadék, zivatarok délután már inkább csak a délkeleti megyékben, illetve még megközelítőleg a Tisza vonalában fordulhatnak elő. 

A sok eső miatt másodfokú figyelmeztetés érvényes Heves és Nógrád megyére. Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére szintén a sok eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.


Emellett a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére a zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.


Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a viharos szél miatt is figyelmeztetnek.

Szerdán a hőmérséklet hajnalban 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható, de a keleti területeken már délelőtt beáll a maximum.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top