Életmód

Koronavírusosan engedtek haza a János Kórházból egy 76 éves asszonyt

A család másnap a járványügyi hatóságtól tudta meg, hogy hozzátartozójuk elkapta a koronavírus-fertőzést.

Műtéte után koronavírus-fertőzéssel bocsátottak haza a budapesti János Kórházból egy 76 éves asszonyt – tudta meg a beteg menyétől, Erzsébettől a hvg.hu. A család gyanítja, hogy az idős nő odabenn kaphatta el a fertőzést, mivel március eleje óta kórházban volt. 

A hazaérkezés másnapján a járványügyi hatóság hívta a családot kontaktkutatás céljából, így tudták meg, hogy az asszony fertőzött. Erzsébet csak nehezen tudta elérni telefonon a kórház ügyeletes orvosát, aki végül megerősítette a pozitív eredményt, és elnézést kért. A család ezek után nézte át alaposabban a zárójelentést, melyben szerepelt, hogy felső légúti tünetek miatt koronavírus-szűrést végeztek a nőn, melynek azonban akkor még nem volt meg az eredménye. Ezt szóban nem is jelezték nekik, amikor elengedték a beteget. 

Szent János Kórház

A budapesti Szent János Kórház bejárata (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Erzsébet és 59 éves férje, akikkel a koronavírusos asszony most egy fedél alatt él, egészségi állapotuk miatt szintén fokozottan veszélyeztetettek a vírus szempontjából. A család jelenleg karanténban van.

Erzsébet azért állt nyilvánosság elé történetükkel, hogy figyelmeztessen mindenkit, aki kórházból viszi haza családtagját, hogy ragaszkodjon a koronavírusteszt elvégzéséhez, és várja meg annak eredményét is.

A János Kórház a cikk megjelenéséig nem reagált a portál megkeresésére.

nlc.kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top