nlc.hu
Életmód

Infleunza elleni védőoltás Magyarországon

Müller Cecília: Januárban lesz újabb adag influenza elleni oltás

Az országos tisztifőorvos azt is elmondta, hogy egyelőre nincs influenzajárvány.

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján az országos tiszti főorvos egy újságíró kérdésre válaszolva azt mondta, Magyarországon jelenleg nincs influenzajárvány, ugyanis a magyar lakosságra nézve a járványos küszöböt nem érte el a megbetegedések száma.

Szerinte ez annak köszönhető, hogy maszkot viselnek és rendszeresen kezet mosnak az emberek, illetve annak is, hogy sokan beoltatták magukat influenza elleni vakcinával. Hozzátette, januárban újabb adag influenza elleni védőoltás készül el, ezért még többen tudják majd beoltatni magukat, írja a 24.hu.

Müller Cecília ősszel azt mondta, hogy legkésőbb október 20-ig megérkezik a háziorvosokhoz az influenza elleni védőoltás, amit idén egyébként térítésmentessé tettek. A korábbi évekhez képest állítólag ötszörösére, vagy akár hatszorosára is nőtt azok száma, akik influenza elleni védőoltást kérnek, és sokan várólistára kerültek. Egyes beszámolók szerint voltak háziorvosok, akik az igényelt oltásoknak csak egy töredékét kapták meg.

Influenza elleni védőoltást ad be egy egészségügyi dolgozó egy XV. kerületi orvosi rendelőben 2020. január 9-én.

Influenza elleni védőoltást ad be egy egészségügyi dolgozó egy XV. kerületi orvosi rendelőben 2020. január 9-én (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Még több cikk az influenza elleni oltásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top