nlc.hu
Életmód

300 napot alszik át egy évben az indiai férfi

300 napot alszik át egy évben az indiai férfi

Egy 42 éves indiai férfi egy ritka betegség következtében sokkal többet alszik, mint amennyit ébren van. Gyakorlatilag átalussza az évet.

A Bhadwa településen élő Purkharam egy HPA axis hypersomnia nevű ritka betegségben szenved, amitől hatalmasakat tud aludni, akár 25 napon át. 15 évvel ezelőtt diagnosztizálták nála a betegséget, amikor még napi 15 órákat aludt. Később az állapota tovább romlott, és a családja már nem órákban, hanem napokban kezdte mérni az alvási idejét – írja az odditycentral.com.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Rövid idő alatt eljutott odáig, hogy 7-8 napot aludt végig, mára pedig már az is előfordul, hogy 25 napon keresztül alszik a kisbolttulajdonos férfi. Az év 365 napjából nagyjából 300-at alszik át. A férfi a saját boltjába az állapota miatt már csak havi öt napot jár be dolgozni, és néha munka közben is elalszik, ilyenkor pedig szinte lehetetlen felébreszteni. A családja ilyenkor csak annyit tehet, hogy valahogy hazaviszik őt, és táplálják és fürdetik, mialatt alszik. Amikor a feleségével a Republic World interjút készített, a férj éppen felébredt tizenkét napnyi alvás után, és az első dolga az volt, hogy elmenjen a kisboltjába dolgozni. Sajnos a betegségre jelenleg nincs gyógymód, és minden kezelés, amit kipróbált, durva mellékhatásokkal (fejfájás, levertség…) járt együtt. A családja ennek ellenére bizakodik, hogy egyszer majd meggyógyul, és lesz még normális élete.

A jó alvásról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top