nlc.hu
Életmód

Hazugság társkeresőn

A társkeresők legnagyobb hazugságai

Szinte nem is hord a hátán olyan embert a föld, aki ne állított volna magáról kisebb-nagyobb valótlanságot egy ismeretlennek az interneten. Néhány apróság akár még bele is férhet, társkeresőn azonban nem kifizetődő füllenteni. Sokan mégis megteszik...

Ne legyenek illúzióid, ha online párkeresésre adod a fejedet: ha nincs szerencséd, olyan szélhámosokkal hozhat össze a sors, akik elhallgatják vagy megmásítják a valódi családi állapotukat (többnyire házas helyett elváltnak adják ki magukat), de akadhatnak olyan vicces kedvű jelöltek is, akik férfi létükre nőként, vagy nő létükre férfiként regisztrálnak. A leggyakoribb hazugságok mégsem ezek, mutatjuk, melyek azok az információk, amiket jobb, ha fenntartásokkal kezelsz.

A Wisconsin Egyetem kutatója, Catalina Toma alámerült az online társkeresők bugyraiba, és azt tapasztalta, hogy az ott regisztráltak 81%-a kisebb vagy nagyobb dolgokban kozmetikázta az igazságot.

Online társkereső nő

  • Mind a férfiak, mind a nők előszeretettel ferdítik el az igazságot, ha a testsúlyukról van szó. Akár hiszed, akár nem, a társkeresők kétharmada kevesebb kilót ad meg annál, amit valójában mutat alatta a mérleg. A nők áltagosan 4, míg a férfiak kicsivel több mint 1 kilót faragnak le a testsúlyukból.
  • Az életkor kérdése is igazi hazugságmágnes a társkeresőn, érdekes azonban, hogy ezen a téren lefelé és felfelé is szívesen kerekítenek a felhasználók. A merészebbek többsége 3 évet tagad le a valódi életkorából, de bele lehet futni olyanokba is, akik 9 évvel hazudják magukat idősebbnek.
  • Hasonló a helyzet a testmagassággal: pluszban és mínuszban is lelkesen lódítanak az online társkeresők, akik magasabbnak szeretnék kiadni magukat, úgy 7,6 cm-t adnak hozzá az igazi testmagasságukhoz, míg azok, akik alacsonyabbnak szeretnének tűnni, nagyjából 4,4 cm-t csalnak le a magasságukból.
  • Ezek után már meg sem fogsz lepődni azon, amit Catalina Toma a fotókkal kapcsolatban talált: viszonylag ritka az olyan társkereső jelölt, aki tényleg az aktuális fényképét teszi közkinccsé a neten – míg a nők szeretnek legalább 1 évvel korábbi fotókat publikálni, addig a férfiak átlagosan 6 hónappal korábban kattintott képet osztanak meg magukról.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top