nlc.hu
Életmód

Megszólalt az eltűnt autista kisfiú édesanyja

Édesanyja szerint így élhette túl az éjszakát Gergő, az eltűnt autista kisfiú

A kedden megtalált gyerek egyelőre kórházban van, édesanyja szerint kicsit zavart, és továbbra is érezhető rajta a félelem.

Hétfő délután eltűnt egy ötéves kisfiú, Gergő  tolna-mözsi otthonából, több százan indultak a keresésére. Végül a házuktól egy-két kilométerre, drón segítségével, kedd délután találták meg az autista gyereket, aki átvészelte a hideg éjszakát. Kihűlt ugyan, de nem életveszélyes mértékben.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) által közreadott képen az egynapos keresés után megtalált, otthonából eltûnt ötéves kisfiú Tolna-Mözsön 2023. március 28-án

A Terrorelhárítási Központ (TEK) által közreadott képen az egynapos keresés után megtalált, otthonából eltűnt ötéves kisfiú Tolna-Mözsön 2023. március 28-án (MTI/Terrorelhárítási Központ)

Gergő édesanyja, Nyári Gáborné az RTL Híradónak elmondta, hogy a kisfiú összesen 19 óra 35 percre tűnt el. Mivel nembeszélő autista, tőle nem tudta meg, mit élt át egyedül. A fiú kórházban van, egyelőre nem tudni, mikor engedik haza. Édesanyja kicsit zavartnak látta, de mást nem vett észre rajta.

Minimum életveszélyes állapotba kellett volna kerüljön, ha szabadon van, ha kint van. Mert azon az éjszakán iszonyúan hideg volt, iszonyúan fújt a szél

– mondta Gergő édesanyja, aki úgy véli, a fia behúzódhatott valahová. Találtak rajta néhány horzsolást, édesanyja szerint pedig továbbra is érezhető rajta a félelem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top