nlc.hu
Aktuális
Dalra fakadnak a tulipánok

Dalra fakadnak a tulipánok

Újabb áttörést értek el a tudomány szolgái, az énekhangra nyíló virágok megváltoztathatják az emberek és a növények közötti kapcsolatot. A Grammy díjas énekesnő a virágoknak énekelt.

Vigyázz, kamu!

Japán tudósok új tulipán fajt fejlesztettek ki Tokyo közelében. Az új faj egyedülálló tulajdonsága, hogy a locsolgatás és a kellő fény mellett emberi énekhangra is szüksége van ahhoz, hogy a virága kinyíljon. Tamura Muracuki elmondása szerint, aki több mint 3 éve vezeti a kutatást, az új faj áttörést jelenthet az emberek és növények közötti kapcsolatkezelésben. Meglátása szerint további 5-7 év alatt szavakra, már rövid mondatokra reagáló növények kifejlesztése is elképzelhető. A rövid, de annál bámulatosabb sajtóbemutató során – az újságírók legnagyobb ámulatára – 100 szál piros tulipán, a méltán világhíres, négyszeres Grammy díjas díva, Olivia Newton-John élő előadására nyílt ki, majd kezdett lágy ringatózásba. Maga az énekesnő is megdöbbent, és úgy nyilatkozott, hogy élete legfantasztikusabb sikerének tartja a tulipánok dalra fakadását.

Tamura Muracuki japán növényszakértő
Tamura Muracuki japán növény kutató
A tulipánok kinyíltak és ringatóztak a zenére
A tulipánok kinyíltak és ringatóztak a zenére

 

Vigyázz, kamu!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top