Aktuális

Beindultak a sípályák itthon is

Eplény és Bánkút: ide már biztosan mehetünk, ha kiépített körülmények között szeretnénk síelni. Mindkét helyen alkalmas rá a hóréteg!

Teljes üzemre kapcsolt az eplényi sícentrum: több mint egyhetes, folyamatos hóágyúzás után szombatra 3,5 kilométernyi sípályát nyitottak meg, amelyeken a tömörített hóréteg vastagsága 45-50 centiméter, a hó minősége kitűnő. A síarénában hat felvonó üzemel, egy négyüléses, egy szimpla csákányos, egy dupla csákányos és három tanulólift.  A bakonyi sícentrumban a kivilágított pályákon sötétedés után is lehet síelni. A hírek szerint az utak a Bakonyban tiszták, a sípálya könnyen megközelíthető.

Kezdődik a síszezon Bánkúton is: szombaton kilenc órától három felvonót üzemeltek be. A tájékoztatás szerint a C, a D és az L jelű felvonót állítják üzembe, és az 5-ös, a 6-os és a 7-es pályát nyitják meg a síelők előtt. A pályákat 15 centiméter vastag, gyenge minőségű hó borítja. Az ígéretek szerint ha ideálisak a körülmények, akkor Bánkúton nyolc pálya és nyolc felvonó várja majd a sízőket.

Az előrejelzések szerint vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, északkeleten lehet vékonyabb a felhőzet. Elsősorban a Dunántúlon és a középső területeken valószínű csapadék: nyugaton ónos eső, havas eső, majd hó, másutt ónos eső, eső. A Dunántúlon élénk, helyenként erős lesz a szél, keleten mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet 0 és +3 fok között alakul.

Íme, a behavazott ország:

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top