Aktuális

Újabb videón a dunai hajótragédia

Felkerült a netre egy új felvétel a szerda esti hajóbalesetről.

Újabb videó került elő a dunai hajóbaleset pillanatairól – írja a 444. A Youtube-ra ma feltöltött, 7 perces videót a Jászai Mari téri hajókikötő egyik ipari kamerája rögzítette szerda este, a felvételt a Személyhajósok Szövetsége tette közzé.

A felvételen látszik, ahogy a Hableány sétahajó és a Viking Sigyn szállodahajó nagyon szorosan egymás mellett közelít a Parlament irányából a Margit híd pilléreihez. A két hajó néhány pillanatra eltűnik pillér mögött, majd újra látszanak, ekkor a nagyobb hajó már láthatóan tolja a Hableány hátsó részét, ami a víz felé kezd dőlni, majd elsüllyed.

Mint a videó is mutatja, a baleset után a Parlament felől több kisebb civil hajó érkezik, és egyből megkezdik a vízbe esett emberek kimentését.

Szerda este, nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál ütközött össze a Viking szállodahajó és a dél-koreai turistákat szállító, jóval kisebb Hableány sétahajó, amely rövid idő alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét ember holttestét találták meg eddig, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A hajóbalesetben 21 ember eltűnt.

 Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top