Aktuális

Nem haladt a megengedettnél lassabban a Hableány

A rendőrség cáfolja az egyik internetes portál állításait.

A fullank.hu internetes portál 2019. június 24-én jelentett meg cikket a dunai hajótragédiával kapcsolatban. Ebben azt állították, hogy a Hableány a baleset előtt mindössze  3,87 kilométer/órás sebességgel közlekedett, miközben a Hajósoknak Szóló Hirdetmény 2018 augusztusi kiírása szerint a teljes budapesti szakaszon az a hajó, amelyik nem képes hegymenetben, azaz folyással szemben 6 kilométer/órával közlekedni, ki sem mehet a folyóra. A cikk írója ebből azt a következtetést vonta le, hogy felvetődik a Hableány üzemeltetőjének a felelőssége is.

hajóbaleset hableány

A Hableány kiemelése (MTI/Mohai Balázs)

A rendőrség honlapján cáfolta az oldal állításait:

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok szerint a Hableány a balesetet megelőzően a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon 6 kilométer/órát meghaladó sebességgel haladt. A cikkben megjelent állítás, miszerint a Hableány az előírt sebességre nem volt képes, nem felel meg a valóságnak, az abból levont következtetés téves és hangulatkeltő – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top