Aktuális

Koronavírus: elmarad a budapesti vizes EB is

Pénteken derült ki, hogy hogy a vízi sportokért felelős szövetség, a LEN úgy döntött: elmarad a május és augusztus közt Budapestre tervezett vizes Európa-bajnokság.

Az úszók, szinkronúszók, nyílt vízi úszók és műugrók versenyét a fővárosi Duna Arénában eredetileg május 11. és 24. között rendezték volna meg. A LEN vezetősége május végén, illetve június elején tárgyal a magyar szervezőkkel az új időpontról. Hazai oldalról Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, Budapest továbbra is elkötelezett az Európa-bajnokság mellett. Hozzátette, most az a legfontosabb, hogy Európában stabilizálódjon a helyzet a koronavírus-járvány miatt.

Májusban nem telik meg sportolókkal a Duna Aréna

A Duna Arénában lett volna a budapesti vizes EB májusban . Fotó: MTI

Többek között, amiért a budapesti májusi vizes EB elhalasztása mellett döntöttek:

  • a koronavírus-járványveszély
  • szurkolók nélkül nem verseny a verseny, a kihalt Duna Arénában egészen más lenne a motiváció és a versenyhangulat
  • a vizes sportok képviselőit rendkívül komolyan sújtotta a koronavírus-járvány: a korlátozott medencehasználat miatt nem tudnak megfelelően felkészülni

A jegyvásárlást egészen addig felfüggesztik, míg nem írták ki a vizes Európa-bajnokság új időpontját. Akkor a korábban az eseményre megváltott belépők az új menetrend szerint lesznek érvényesek, így például az eredetileg a május 16-i (szombat) úszódöntőkre szóló jegyek a módosított időpont hatodik versenynapjának úszódöntőire, ugyanazon versenyszámokra, ugyanazon szektor/sor/székszámra. Akinek az új időpont mégsem felel meg, annak visszatérítik az eredeti jegy árát.

(via MTI)

Még több elmaradás és bezárás a koronavírus miatt az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top