Aktuális

Már a Mol is fertőtlenítőszert gyárt

Most mindenkire szükség van.
Fertőtlenítőt gyárt a MOL

Ahogy mostanában mindenki – magánember és cég egyaránt –, a Mol is igyekszik alkalmazkodni a kialakult vészhelyzethez. Az autógyártókhoz hasonlóan átállították a termelésüket: ők fertőtlenítőszert készítenek hatalmas mennyiségben. Ezúttal 110 ezer litert szállítottak ki belőle az ország különböző pontjaira, hogy segítsék a koronavírus-járvány megfékezését – közölte a társaság.

A koronavírus-járvány globális elterjedésével az egész világon hatalmas lett az igény a kéz- és felületfertőtlenítők iránt” – írják. Ezért a Mol-csoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó Mol Lub Kft. két hét alatt átállította almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítőgyártásra, és már márciusban megkezdték a termelést. A vállalat a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzzsel együttműködve a kiemelten fontos állami intézményeknek, például kórházaknak, hulladékkezelőknek, közüzemeknek és önkormányzatoknak, illetve stratégiai vállalatoknak és gyógyszertárakat ellátó nagykereskedelmi cégeknek szállít az anyagból. A jövő héten várhatóan megérkeznek az első szállítmányok az ország legnagyobb kórházaiba és a mentőszolgálathoz is – jelentették. Hozzátették: a fertőtlenítőszert kereskedelmi forgalomban csak azután lehet majd kapni, ha a kiemelt intézményeknél már „megfelelő lesz az ellátás”.

A kéz- és felületfertőtlenítő receptúrája az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján készült, ezt a Nemzeti Népegészségügyi Központ a helyzetre való tekintettel rekordgyorsasággal vizsgálta be és hagyta jóvá.

Forrás: MTI

Koronavírushírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top